دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ ه‍.ش.

پیده، یک غذای ترکی

سه شنبه پنجم مرداد که نیمه شعبان بود جایتان خالی رفتیم هایپراستار، آن هم نه به قصد خرید بلکه برای خوردن یک خوراک ترکی به نام پیده. اگه هایپراستار رفته باشید، داخل ساختمان و بیرون از محوطه فروشگاهی، چند تا رستوران هست که یکی از آنها کاپادوکیا ترکیش فود نام داره و انواع خوراکهای ترکی در آن سرو میشه که معمول ترین اونا دونر کبابه که به کباب ترکی معروفه و اتفاقاً اکثر مشتریها هم برای اون میان. کباب اسکندر، پیده پنیر، پیده گوشت، پیده کوش باشی، لهمعجون و انواع سالاد از دیگر خوراکیهای این رستوران هستند.
پیده گوشت و پیده کوش باشی که ما امتحان کردیم از نظر ظاهری و پخت خیلی شبیه پیتزا هستند با این نفاوت که در اونا از سوسیس و کالباس ذائقه خراب کن و دشمن سلامتی خبری نیست و در عوض با گوشت جایگزین شده که در پیده گوشت به صورت چرخ شده و در کوش باشی به صورت استیکی، به همراه سایر مخلفات روی خمیری که بیشتر به خمیر نون بربری شباهت داره، قرار می گیرن و در داخل تنور پخته می شود.
برای دوستانی که تمایل دارن خودشون این غذا رو تهیه کنن، طرز تهیه اون رو از سایت 118ba118.com گرفته ام:

مواد لازم:

آرد گندم 3 ليوان
خمير مايع 1 قاشق غذا خوري
شكر 1 قاشق مربا خوري
آب ولرم 1 ليوان
نمك 1 قاشق چايخوري
پياز 1 عدد متوسط
فلفل قرمز به مقدار لازم
گوشت چرخ كرده 250 گرم
نمك به مقدار لازم
جعفري خرد شده 2 تا 3 قاشق غذاخوري
رب فلقل 1 قاشق غذا خوري
آويشن 1 قاشق چايخوري
فلفل دلمه اي 1 عدد
كره 30 گرم ( براي روي پيده)
گوجه فرنگي 2 عدد متوسط

طرز تهیه:
آرد را الك كنيد . وسط آرد را گود كنيد . در داخل يك ليوان خمير مايع و شكر را با كمي آب حل كرده به آرد اضافه كنيد . نمك بپاشيد و كم كم آب بريزيد . خوب چنگ بزنيد . خميري نرم درست كنيد . يك ربع ، بيست دقيقه در حرارت اطاق بماند ( روي آن را با يك پارچه مرطوب بپوشانيد) . براي آماده كردن سس گوشتي گوجه و فلفل دلمه اي را در سبزي خرد كن بريزيد بعد به آن گوشت ، جعفري ، نمك ، فلفل ، آويشن و رب فلفل اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد . خمير را به شش تكه تقسيم كنيد . با كمك دست بيضي شكل بدهيد ( به ضخامت نيم سانتي پهن كنيد) . از سس گوشتي 2 تا 3 قاشق روي خمير بريزيد . كناره هاي خمير را نيم سانتي به طرف داخل برگردانيد . سيني را چرب كنيد و داخل سيني بچينيد . فر را كه از قبل داغ كرده ايد به مدت بيست دقيقه ، در دماي 200 درجه سانتي گراد پيده را بگذاريد . بعد از اينكه پخته شد روي آن كمي كره بماليد و مي توانيد به 3 تا 4 تكه تقسيم كنيد .اين مقدار مواد براي شش نفر در نظر گرفته شده است.



‏هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر